• images/slides01/1.jpg
  • images/slides01/2.jpg
  • images/slides01/3.jpg
  • images/slides01/4.jpg
  • images/slides01/5.jpg
  • images/slides01/7.jpg
  • images/slides01/8.jpg

Brindisi Waterfront

The redevelopment project of the Regina Margherita promenade provides the recovery of an area of 13,000 square meters in front of the old town.

The new urban design, the arrangement of the pavement, lighting, vegetation and the 'furniture, give the area a uniform and elegant character, characterized by the simplicity and the use of natural materials such as stone and wood.

 

The promenade is now host a spectacular row of palm trees planted along a ribbon of stone paving enhanced by LED lights. This tape will stop in front of the staircase Virgil, where the open space becomes unitary, and ends in the square outside Montenegro Palace, where a wooden deck draws a shaded square jutting out into the sea. Along the row of palm trees and a narrow strip facing the sea line items of street furniture, leaving as much as possible mackerel repaved pedestrian space.

 

The new pavement was performed by retrieving all segments of the existing pavement stone white limestone and black volcanic stone. The tree-lined square that closes the walk to west was paved with wooden slats and offers spacious seating integrated into the architectural design. The totem of the "Path of Remembrance" in silkscreen-printed glass and stone, accompany the walk showing historical information.

Project team:
Egizia Gasparini

Mauro Traverso

Gabriella Innocenti

Ettore Zauli

Dodi Moss S.r.l.

Ing. Marco Maldari

Client:
Brindisi Municipality

Location:
Brindisi, Italy

Dimensions:
slp 13.000 sqm

Contractor:
De Marco Spa

Chronology:
2013 Realized
2002 Construction documents
2001 Definitive project
2010 Preliminary design
2010 Design competition (1st prize)